Меркель обговорила із Олландом "мінський" і "нормандський" формати.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон прихильні просуванню політичного процесу у рамках "нормандської четвірки" та "мінського формату".

 

Так голова німецького уряду прокоментувала дискусію учасників саміту ЄС із зовнішньополітичних питань, що відбулася напередодні ввечері в Брюсселі, і свою бесіду з Макроном, повідомляє "Укрінформ".

 

"Ми (Німеччина і Франція, – Z) отримали хорошу підтримку для того, щоби продовжити "мінський процес" і, незважаючи ні на що, зробити все можливе, щоби дійсно просунути політичний процес у дусі, який буде прийнятний для України", – заявила Меркель. 

 

Учасники зустрічі, з її слів, висловили жаль з приводу занадто малих кроків із врегулювання, з приводу того, що режим припинення вогню постійно порушується, внаслідок чого, "звичайно ж, немає хорошої основи для продовження політичного процесу". Тому, пояснила вона, всі керівники ЄС одностайно погодилися з тим, що мають у цих умовах продовжити санкції.

 

Канцлер зазначила, що вчорашні переговори стали хорошим стимулом для "часто стомливої роботи", яку Берлін і Париж проводять у "форматі Нормандії". І пообіцяла, що її буде продовжено. 

 

Меркель повідомила, що вона мала також змогу серйозно поговорити з Макроном про хід "мінського процесу" і "нормандський формат".

 

23.06.2017