Автобан Львів–Краковець обіцяють відкрити за два роки.

 

Платний автобан Львів–Краковець, про який на Львівщині говорять уже давно, можуть таки відкрити за два роки, розповів заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань, інформує Справжня варта.

 

За словами Віктора Довганя, в разі погодження та проведення тендеру, платний автобан Львів–Краковець буде збудовано за два роки та відкрито для користування.

 

«Конкурс уже готовий. Єдине питання, яке нас стримує: наприклад, збудує дорогу французький, німецький чи турецький інвестор, встановлять плату, а ніхто не буде їздити по цій дорозі, й ми будемо вимушені компенсувати. Це нас стримує і цього бракує в нашому законодавстві.

 

Ми розробили закон "Про концесію автомобільних доріг". Вся влада вважає, що навіть при цьому недоліку законодавства можна проводити конкурс, де буде багато охочих, тому що трафік дійсно високий у зв’язку з безвізом, з розвитком відносин із Європейським Союзом.

 

Я вважаю, що можна зараз зробити або можна підготувати інвест-пропозиції, а там вже подивитися, чи вийде хоча б 3–5 фірм на конкурс. Якщо ми отримаємо достатню кількість заявок, поки що таких "неформальних", то вже можна робити. 

 

84 кілометри дороги, я так думаю, нічого критичного немає, тому, думаю, за два роки можна абсолютно спокійно все зробити і відкрити до користування», – сказав Віктор Довгань.

23.06.2017