Туск: Робота над Асоціацією Україна-ЄС завершиться за лічені тижні.

 

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що роботу над Угодою про асоціацію між ЄС та Україною буде завершено за кілька тижнів.

 

Про це він сказав у Брюсселі під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, інформує "Європейська правда". Вражає: свою заяву Туск зробив українською мовою.

 

"За кілька тижнів ми завершимо роботу над Угодою про асоціацію. Це стане наступним кроком на шляху до безпечної та стабільної держави, а також зростаючої економіки. Протягом цього процесу ви продемонстрували неабияке терпіння та послідовність. Я бажаю вам таке ж терпіння та послідовність у вашому бажанні захистити Україну від корупції та зловживань", — заявив Туск.

 

Окрім того, президент Європейської ради привітав Україну з отриманням безвізового режиму з ЄС. "За всі свої, навіть найменші, успіхи вам довелося заплатити важкою працею і також, на жаль, кров'ю. Ви нічого не отримали задарма. Ви заслужили все, чого досягли. І саме тому так багато нас тут у Європі захоплюються вами і підтримують вас, хоча я знаю, що цього не завжди достатньо. Ви маєте право очікувати на більше. Ви також маєте право пишатися собою", — сказав Туск, котрого цитує УНІАН

 

Раніше повідомляли, що Рада Європейського Союзу схвалить Угоду про асоціацію Україна-ЄС до 12 липня.

/

22.06.2017