Олег Синютка хоче перебрати на себе частину повноважень Андрія Садового.

 

Львівська облдержадміністрація звернулася до Львівської міської ради з офіційним листом із вимогою передати функції управління вивозом ТПВ з міста, повідомив керінвик області Олег Синютка сьогодні, 22 червня, інформує прес-служба ЛОДА.

 

«Ми вже двічі брали на себе відповідальність із вивезення сміття зі Львова, після цього ситуація ускладнювалася, тому щоразу здійснити такий вивіз стає складніше. Такі речі необхідно робити системно, лише тоді це дасть відповідний результат», — сказав Олег Синютка.

 

У листі зазначено, що міська рада прикриває свою бездіяльність брехнею.

 

Олег Синютка заявив, що обласна адміністрація бере на себе зобов’язання у 20-денний термін очистити сміттєві майданчики, а в подальшому налагодити системний вивіз ТПВ з міста, повернути та координувати перевізників ТПВ. Окрім того, зобов’язується побудувати до 2019 року сучасний завод з вторинної переробки й утилізації ТПВ.

 

Львівська міська влада повинна ухвалити рішення про передачу функцій з управління ТПВ Львівській ОДА, передбачити субвенцію з міського бюджету для вивозу сміття обласному бюджету в розмірі 300 млн грн з розрахунку на рік та передати у тимчасове управління на період здійснення повноважень із вивозу ТПВ Львівською ОДА комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс», де сьогодні правоохоронці проводять обшуки.

 

Як повідомляв Z, учора міська рада оприлюднила скани відмов органів місцевого самоврядування різних рівнів на звернення про тимчасовий прийом сміття зі Львова. Водночас віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, перебуваючи у Львові, запропонував облаштувати полігон для ТПВ у межах міста. Між міською, обласною та державною владою тривають суперечки та взаємні звинувачення.

22.06.2017