Контактна група підтримала ідею "хлібного перемир'я".

 

Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі підтримала ідею режиму тиші на час збирання врожаю.

 

Про це повідомила Дарія Оліфер, прес-секретар очільника української делеґації у мінській групі Леоніда Кучми. 

 

"Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок т.з. хлібного перемир'я – дотримання режиму тиші на час збирання врожаю з 24 червня 2017 року і далі", – написала Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

 

З її слів, на зустрічі наголошувалося, що ключем до виконання всього пакета мінських угод залишається блок безпекових питань: "Повний і стійкий режим припинення вогню, виведення з території України російських військових формувань і важкого озброєння, доступ СММ ОБСЕ до всієї ділянки українсько-російського кордону – ці умови залишаються базовими і принциповими для прогресу по всіх напрямах".

 

Крім того, українська сторона вважає, що на порядку денному роботи політичної підгрупи мають стояти такі питання, як скасування експропріації українських і європейських підприємств в ОРДЛО; денонсація указу президента РФ про визнання документів, виданих псевдовладою ОРДЛО; відмова від встановлення т.з. кордону і рублевої зони на не підконтрольній Україні частині Донбасу; створення робочої підгрупи з українсько-російського кордону.

 

22.06.2017