В області оголошено триденну жалобу через загибель на Дністрі учня та вчителя.

 

Учора, 20 червня, на Тернопіллі на Дністрі близько 12 год. через обвал каміння в річці у водяну яму затягнуло двох підлітків, одного витягнули рибалки, за другим стрибнув учитель, проте врятувати не зміг і потонув сам, передає 0352.ua.

 

За словами начальника Монастириського відділення поліції Владислава Лазебніка, двоє вчителів та семеро учнів з Підгаєччини вирушили у триденний туристичний похід.

 

Опівдні туристи зупинилися перепочити. Двоє хлопців зайшли у воду, стояли неподалік берега і не на глибині. Але, розповів один із юнаків, каміння пішло у них з-під ніг і їх почало закручувати у водяний вир.

 

Товариш не вмів плавати, тому хлопець спробував витягти його. На допомогу кинувся й учитель. Проте вода крутила занадто сильно і вибратися самотужки було складно. Одного з школярів рибалки витягнули за допомогою вудочки. Інша дитина разом з учителем пішли під воду.

 

Загиблій дитині було 14 років. Учитель – 1964 року народження.

 

У результаті роботи рятувальників близько 19 год. було піднято на поверхню тіло дитини, а близько 20 год. на місце події прибули водолази з Чорткова, які під час занурення виявили та підняли тіло вчителя.

 

У зв’язку з трагедією на Тернопільщині 21,  22  та 23 червня оголошено жалобу. На знак скорботи за загиблими на державних установах, підприємствах на території Підгаєцького району приспущено Державний прапор України із пов’язаною траурною стрічкою.

21.06.2017