Порошенко запропонував Тіллерсону варіанти залучення США до переговорів щодо Донбасу.

 

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Рексом Тіллерсоном запропонував США кілька варіантів приєднання до процесу мирного врегулювання на Донбасі.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента.

 

"Напередодні зустрічі «Великої двадцятки», яка відбудеться у Німеччині, співрозмовники скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму. У цьому зв'язку Президент представив пропозиції щодо більш активного залучення США до мирного процесу на Донбасі. Під час зустрічі було домовлено продовжити консультації з метою вироблення спільних кроків", – ідеться у повідомленні.

 

Рекс Тіллерсон підтвердив готовність США сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Держсекретар США заявив про важливість збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

 

Порошенко із Тіллерсоном також обговорили питання звільнення українських заручників та погодились, що це питання слід вирішити у максимально швидкий спосіб.

 

Крім того, обговорювались шляхи надання оборонної зброї для України. Сторони спілкувалися про шляхи посилення інвестиційного і торговельно-економічного співробітництва України та США. Під час зустрічі обговорювали шляхи інституціоналізації двосторонньої співпраці у безпековій сфері.

 

21.06.2017