Введено в сан наймолодшого католицького єпископа у світі.

 

 

Сьогодні, 21 червня, у Латинській митрополичій базиліці у Львові відбулася архієрейська хіротонія єпископа-номінанта Едварда Кави, якого 13 травня 2017 року Святіший Отець Франциск призначив єпископом-помічником Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви.

 

Головний святитель – Архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський, а співсвятителі – Архієпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні, та єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ, – повідомляє Львівська архідієцезія Римо-Католицької Церкви в Україні.

.

Едвардові Каві 39 років, і він тепер наймолодший католицький єпископ у світі. Напередодні події він поділився своїми думками щодо свого призначення: "Для мене ця номінація стала великим сюрпризом. Я не шукав цього. Після того, як запропонували, радився зі своїм духовним керівником. Він мені сказав: «Роби те, що тобі наказує Господь. Господь промовляє через Церкву. Промовляє до тебе». Моїм духовним керівником є о. Блажей Суска, капуцин. І я собі подумав: нехай буде Божа воля".

 

Визначився новопризначений єпископ і зі своїм девізом – ним будуть слова з Книги Одкровення 17.14 «Agnus vincet» (Агнець переможе). Раніше це був девіз єпископа Станіслава Падевського. "Він уже відійшов до Господа. А я би хотів продовжувати те, що він почав. Він також колись був єпископом-помічником Львівської архідієцезії, тому це все дуже для мене близьке. Ще потрібно буде проконсультуватися з єпископом Харківсько-Запорізької дієцезії, тому що він власник цього девізу. Але я хотів би мати саме це гасло", – пояснив єпископ Едвард Кава.

 

ДЛЯ ДОВІДКИ:

 

Едвард КАВА – римо-католицький священик, конвентуальний францисканець, віце-президент Конференції вищих настоятелів в Україні.

Народився 17 квітня 1978 року у Мостиськах на Львівщині.

У 1996 році вступив до ордену Менших братів конвентуальних.

Навчався в семінарії «Марія Цариця апостолів» у Санкт-Петербурзі, де після завершення студій 1 червня 2003 року отримав священичі свячення. Має науковий ступінь магістра.

Служив у різних місцях України:

2003–2005 роки – був вікарієм парафії Преображення Господнього в Борисполі,

2005–2009 роки – настоятелем парафії Св. Йосифа в Кременчуку.

У 2008 році виконував уряд делегата провінції св. Антонія Падуанського в Україні.

Упродовж 2009–2010 років був настоятелем монастиря та душпастирем парафії Преображення Господнього в Борисполі.

2010–2012 рр. — настоятель парафії Різдва Пресвятої Діви Марії в Мацьківцях.

У 2012–2016 роках знову був настоятелем монастиря та душпастирем парафії Преображення Господнього в Борисполі.

У 2012 році став віце-президентом Конференції вищих настоятелів в Україні.

Від 2016 року — настоятель монастиря та душпастир санктуарію Св. Антонія у Львові.

21.06.2017