Бойовики скоїли напад зі зброєю на патруль ОБСЄ.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про те, що її працівники стали жертвами нападу озброєних бойовиків. 

 

Як інформує прес-служба СММ, інцидент трапився об 11:00 у вівторок в Ясинуватій неподалік спостережного пункту місії, розташованого на залізничній станції.

 

Спершу двоє патрулів СММ – один перебував на базі, а інший за 150 метрів від пункту – почули постріли.

 

"Потім ці чоловіки, обличчя в яких були закриті, відповідно, балаклавою та пов’язкою, попрямували до патруля СММ №2 і почали в агресивній формі щось кричати у бік спостерігачів", – поінформувала місія. 

 

Відразу після стрілянини обидва патрулі спробували покинути район. "Коли патруль №2 збирався від’їжджати, озброєний чоловік підбіг до другого автомобіля СММ і спробував спочатку відчинити двері з боку водія, а потім розбити прикладом бокове скло. Йому це зробити не вдалося, і він побіг за першим автомобілем патруля №2. Після цього озброєний чоловік повернувся і направив автомат на водія та пасажира на передньому сидінні в другому автомобілі патруля №2. У відповідь на цю загрозу обидва співробітники місії підняли вгору руки. Коли озброєний чоловік підійшов до бокової частини автомобіля і спробував відчинити двері з боку пасажира на передньому сидінні, водій натиснув на педаль газу", – розповіли у СММ.

 

У той момент, коли автомобіль СММ від’їжджав, озброєний чоловік вдарив прикладом праве бокове заднє скло. Потім спостерігачі побачили, що він випустив у повітря чергу зі стрілецької зброї, а тоді здійснив три постріли. "За їхньою оцінкою, вогонь було спрямовано на автомобіль патруля. Кулі в автомобіль не влучили", – поінформувала місія.

 

Об 11:21, коли всі автомобілі патрулів СММ покидали район, спостерігачі бачили, що озброєний чоловік тримав їх на прицілі свого автомата. Спостерігачі неушкодженими повернулися на свою базу в Донецьку. 

 

21.06.2017