Завтра уряд розгляне питання про реорганізацію Академії сухопутних військ.

 

Завтра, 21 червня, уряд може дати старт процесу реорганізації Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного, повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передають Варіанти.

 

Уряд на своєму засіданні планує ухвалити постанову про створення у Харкові Інституту танкових військ, куди мають намір перенести зі Львова факультет із підготовки курсантів-танкістів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

 

«Ми сьогодні плануємо звернутися до всіх народних депутатів Львівщини, до всіх львів’ян, які працюють в уряді, і попросити їх активізувати свої зусилля на захист військової академії. Ми закликаємо міністрів-львів’ян не голосувати завтра щодо цього питання на засіданні. Адже виведення низки факультетів зі складу академії та їх переведення під Харків, тобто в прифронтову зону, на відстань 24 км від лінії бойових дій на сході, це – злочин проти України, це послаблення її національної безпеки і вже потім – це проблема Львова», – наголосив Володимир Гірняк.

 

Він додав – якщо не вдасться зупинити уряд від ухвалення хибного, на його думку, рішення, то депутати Львівської облради розпочнуть боротьбу за його відміну.

 

«Будемо звертатися до Президента, всіх тверезомислячих політиків і представників влади, але докладемо максимум зусиль, щоби не допустити цього», – сказав Володимир Гірняк.

 

Міністерство оборони України має намір перенести з Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного кілька факультетів з підготовки військових.

20.06.2017