МЗС РФ критикує Україну за намір перейняти хорватський досвід реінтеґрації.

 

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало намір Україну перейняти хорватський досвід реінтеґрації сепарованих територій.

 

Про це йдеться у заяві департаменту інформації МЗС РФ.

 

"Ми звернули увагу на заяви, котрі пролунали за підсумками хорватсько-українських переговорів на рівні голів урядів у Загребі, про плани активізації діяльності створеної у жовтні 2016 року при уряді Хорватії робочої групи щодо співпраці з Україною, спрямованої на передачу Києву хорватського досвіду "мирної реінтеґрації окупованих територій", котрий ніби надається для Донецька і Луганська", – зазначили у МЗС.

 

Відомство Сєргєя Лаврова вважає, що подібна домовленість є "непродуктивною та недоречною" і не сприяє врегулюванню "внутріукраінского конфлікта".

 

"З жалем зазначаємо, що в Загребі наразі надають перевагу просувати "домашні" паралельні структури замість закликів до активізації діалогу в механізмах мінської контактної групи. Односторонньо подають важкі сторінки балканської кризи першої половини 1990-х, у той спосіб підіграючи київській "партії війни", замість недвозначного висловлення своєї відданості пошуку шляхів примирення та співіснування", – заявили в міністерстві Сєргєя Лаврова.

 

МЗС РФ обурилося, що Хорватія не обмежила військово-технічної співпраці з Україною замість того, щоби вимагати від України припинення вогню та зняття "транспортної і соціально-економічної блокади регіону".

 

19.06.2017