Проти президента США розпочато розслідування.

Спеціальний прокурор Сполучених Штатів Роберт Мюллер з’ясовуватиме, наскільки серйозними є підозри, що Дональд Трамп намагався перешкодити правосуддю у справі про зв'язки членів його передвиборчого штабу з Росією.

 

 

Як повідомляють американські ЗМІ, стало відомо, що Мюллер має намір провести серію інтерв'ю з високопоставленими співробітниками розвідки, аби встановити, чи дійсно Трамп намагався змусити колишнього директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування передовсім щодо екс-радника президента Майкла Флінна.

 

Як випливає зі заяв джерел газет New York Times, Washington Post і Wall Street Journal, спецпрокурор поговорить із директором Аґенції національної безпеки Майком Роджерсом, його колишнім заступником Річардом Леджеттом і директором Національної розвідки США Деном Коутсом. Роджерс і Коутс раніше засвідчили в Сенаті, що ніколи не відчували тиску з боку Білого дому щодо ухвалення будь-яких незаконних дій.

 

Президент Трамп поки що не коментував інформації про розслідування щодо себе. Тим часом представник його адвокатів заявив, що «вважає цей витік з ФБР обурливим».

 

Нагадаємо, що після звільнення Джеймса Комі з посади директора ФБР 9 травня цього року Роберт Мюллер очолив розслідування бюро про втручання Росії в президентські вибори в США і евентуальні зв'язки команди Трампа з Кремлем. Сам Трамп назвав це розслідування «величезним полюванням на відьом щодо політика в історії Америки».

15.06.2017