Голови МЗС Швеції та Литви: джаз – це свобода, Україна – це Європа.

 

Міністри закордонних справ Швеції та Литви Маргот Вальстрьом і Лінас Лінкявічюс заявили про свою повну прихильність Україні і наголосили: попри воєнну окупацію Криму Росією, півострів належить Україні.

 

Про це вони сказали перед початком джазового концерту "Музика вільних людей" у Києві, який проводять у рамках третього МЗС OPEN AIR, інформує аґенція УНІАН.

 

Голова шведського МЗС Вальстрьом заявила, що її візит разом із Лінкявічюсом до України є свідченням дружби і партнерства, підтримки зусиль України у впровадженні реформ та змін в країні, а також підтримки миру в Україні.

 

"Ми приїхали, щоб запропонувати нашу підтримку та допомогу. Ми наполягаємо на дотриманні міжнародного права, ми наполягаємо, що Україна повинна мати змогу обирати власне майбутнє, власний шлях", – наголосила Вальстрьом.

 

"Ми наполягаємо, що Крим належить Україні. І ми, безсумнівно, і надалі виступаємо проти незаконної анексії Криму, а також хочемо припинення російської агресії у східній частині вашої країни", – сказала голова МЗС Швеції.

 

Натомість пан Лінкявічюс додав: "Що ще ми можемо сказати: джаз – це свобода. Крим – це Україна. Україна – це Європа", – наголосив литовський міністр. "Разом до перемоги. Слава Україні!" – додав Лінкявічюс українською мовою.

 

Згідно з повідомленням МЗС України, програма міністрів в Україні охоплює дві доби.

 

Вальстрьом і Лінкявічюс прибули до Києва 13 червня. 14 червня вони відвідали Одесу, де, зокрема, взяли участь у заходах з нагоди Днів Литви в Одесі. 15 червня в Києві триває 6-й Українсько-шведський бізнес-форум.

 

15.06.2017