На бурмистра від "Самопомочі" склали корупційний протокол.

 

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич ("Самопоміч") підписав протокол про скоєння корупційного адміністративного правопорушення, пов'язаного з конфліктом інтересів. Протокол вручили працівники департаменту захисту економіки Національної поліції України.

 

Процедура оформлення протоколу відбулася в малій залі міської ради при журналістах і кількох депутатах, інформує видання nikvesti.

 

Правоохоронці зауважили правопорушення при голосуванні бурмистром на сесії міської ради 24 листопада 2015 року за нарахування заробітної платні: голова міста не повідомив про конфлікт інтересів.

 

Сєнкевич заявив, що не вважає себе винним. "Є питання до апарату міської ради: він мусив мене підготувати. Це перша сесія, я не знав. Втім, я не виправдовуюся. Була дія, я голосував... Я був готовий до цього протоколу, знав про нього", – сказав бурмистр.

 

Член "Самопомочі" поскаржився на те, що на нього чинять тиск. "Заважають працювати, виконувати свої обов'язки", – сказав пан Олександр.

 

У середу в обід місцеві медії писали про те, що Сєнкевич намагався втекти від поліціянтів через балкон будівлі муніципалітету.

 

Міський голова у коментарі журналістам згодом підтвердив цю інформацію. "Через балкон я не перелазив. Тут на другому поверсі є прохід… Я – супермен! Я не буду приховувати: я не виходив зі свого кабінету через парадні двері", – цитує ТСН.ua.

 

15.06.2017