Суд арештував директора компанії АВЕ, що займається вивезенням сміття.

 

Сьогодні, 14 червня, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід директору "АВE Львів" Юрію Грибану – два місяці під вартою або внесення застави 480 тис. грн, інформує Zaxid.net.

 

Суд звинувачує Юрія Грибана у заволодінні коштами міського бюджету Львова в особливо великих розмірах. Ідеться про гроші, які місто платить приватним компаніям, з якими укладені угоди про вивезення сміття. Прокуратура вимагала заставу у 10 млн грн, але суддя визначила розмір застави у 480 тис. грн.

 

«Підозрюється у заволодінні коштами з міського бюджету, які були призначені для відшкодування додаткових витрат на перевезення та захоронення ТПВ. Він підозрюється за ч. 4 ст. 191 ККУ. У зв’язку з тим, що він фактично заволодів коштами з міського бюджету на суму 600 тис. грн. Крім цього, особа підозрюється у вчиненні закінченого замаху на заволодіння бюджетними коштами, призначеними на перевезення та захоронення ТПВ, на суму понад 9 млн грн», – зазначила прокурор Христина Олійник.

 

Вона уточнила, що фіктивне підприємство, з яким "АВЕ Львів" укладало договори на захоронення сміття, не має ні свого полігону, ні працівників – і, відповідно, не може здійснювати діяльності, пов’язаної із захороненням сміття.

 

Як зазначив Юрій Грибан під час засідання, з рішенням суду він не погоджується. Необхідної суми для сплати застави він не має, можливо, проситиме кошти у родичів.

14.06.2017