Андрій Садовий заявив, що йому висунули політичну вимогу для вивезення з міста сміття.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ще торік йому висунули вимогу щодо діяльності очолюваної ним партії в обмін на вирішення у Львові проблеми з вивезенням сміття, інформує 032.ua.

 

«Вимоги були дуже прості: «Самопоміч» має перейти в підпорядкування олігархів. Цю вимогу мені озвучили ще минулого року, і мені постійно про це наголошують. Я нікому здавати і нікому нічого продавати не буду», – зазначив він.

 

На запитання, хто ж саме ставив йому такі вимоги, він відповів, що «у нашій країні небагато людей можуть ставити такі вимоги».

 

«Я ще до останнього маю надію, що до них здоровий глузд повернеться», – додав міський голова Львова.

 

За словами Андрія Садового, цю проблему зі сміттям можна вирішити на рівні держави за годину.

 

«Ви розумієте, що в Україні є 5,5 тис. полігонів! На сьогодні несамовитий тиск чиниться на ті компанії, які здійснюють перевезення. Три з них вже оголосили форс-мажор, вони просто не мають куди вивозити. Ще трохи працює «Санком» і «Львівспецкомунтранс», вони якраз тримають на собі основний тягар. Компанія «АВЕ» фактично паралізована, у них вилучили всі документи», – зазначив він.

 

Мер додав, що претензії правоохоронці мають до керівнцтва компанії.

 

«Ніхто не хоче зрозуміти, в якій складній ситуації зараз є місто. Ми будемо інформувати міжнародну громадськість, тому що це штучно створена блокада», – додав Андрій Садовий.

13.06.2017