Майора засудили до 12 років за державну зраду.

 

Хмельницький міськрайонний суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), й засудив майора до 12 років позбавлення волі.

 

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Західного регіону України.

 

Прокуратура зазначає, що раніше кримінальне провадження щодо офіцера вже розглядав суд, і майор отримав 11 років позбавлення волі, утім "з процесуальних підстав" вирок не набув законної сили.

 

"Під час нового судового розгляду прокуратура довела, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання", – повідомила військова прокуратура.

 

"Окрім того, під час виконання спеціального польоту зрадник відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу про скерування літака запланованим курсом і ухилився від маршруту. Порушивши режим мовчання, намагався встановити контакт із невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією. Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту", – зазначили у правоохоронному відомстві.

 

Суд позбавив чоловіка військового звання "майор".

 

13.06.2017