Екс-командира "Беркуту" Кусюка зауважили під час розгону акцій у Росії.

 

Колишній заступник командира полку особливого призначення "Беркут" Сергій Кусюк, котрий керував розгоном студентів на майдані Незалежності 30 грудня 2013 року, а також є фіґурантом у кримінальному провадженні про вбивства під час Революції гідності, вже керує затриманням опозиційних активістів у Москві.

 

Видання "Главком" зауважило фото Кусюка на російському ресурсі "Дождь" під час протестної акції. На знимці Кусюк в камуфляжі з написом "ОМОН" та з рацією.

 

 

Згідно з інформацією МВС, Сергій Кусюк перебуває у розшуку з обвинуваченням за статтями 115 та 365 Кримінального кодексу – вмисне вбивство; перевищення повноважень.

 

Колишній командир "Беркуту" втік до Росії по завершенні Революції гідності. Як заявляв Геннадій Москаль, Кусюка прийняли до лав поліції Російської Федерації. "Туди виїхало разом з Кусюком 63 людини, за моєю інформацією", – розповідав Москаль.

 

У неділю, 12 червня, у російських містах провели антикорупційні акції протесту, організовані Фондом Олексія Навального. Міліція затримала понад тисячу осіб.

 

13.06.2017