FIFA-2018. Україна обіграла Фінляндію 2:1.

 

Національна збірна команда України з футболу здобула перемогу у кваліфікаційному матчі Чемпіонату світу 2018 року над командою Фінляндії у Тампере з рахунком 2:1.

 

Незважаючи на те, що українцям у цьому матчі вкрай була потрібна лише перемога, гості погодилися на повільний темп гри, запропонований господарями, довго і без особливого конструктиву контролюючи м’яч у центральній зоні, пише прес-служба Федерації футболу України.

 

Вболівальники збірної України побачили перший небезпечний момент біля воріт Градецкі на 7-ій хвилині – Маліновський пробив здалеку до рук фінського голкіпера. На цьому загроза воротам господарів завершилася. Українці долучили до комбінацій єдиного свого форварда Євгена Селезньова – але марно.

 

Після бесіди із тренерським штабом, котра відбулася у перерві, українці вийшли на поле "заведеними". Численні атаки правим флангом, в яких активну участь брали Бутко та Ярмоленко, завершилися результативним ударом Коноплянки: на 52-й хвилині Маліновський чудово відкрився на розрізну передачу з правого флангу, пробив по воротах – Градецкі цей удар відбив, але український півзахисник опинився першим на добиванні.

 

Команда Шевченка після забитого гола дозволила "Суомі" перехопити ініціативу. Гості передчасно заспокоїлися, зробивши ставку на сповільнення гри, і були покарані за це: під час однієї з атак господарів, на 72-й хвилині, Ракицький "зрізав" м’яч у власну поперечину, а Похьянпало добив копаного у сітку воріт.

 

Щоправда, українці майже відразу відповіли на гол фінів: Бєсєдін вразив дальній нижній кут воріт суперників.

 

"Мені не хочеться оцінювати футболістів індивідуально чи розбирати тактичні моменти, адже на перший план вийшла мотивація гравців, – сказав після гри головний тренер збірної Андрій Шевченко. – Найважливіше, що вони віддали усе, що вони мають. Неможливо демонструвати хороший футбол у такому фізичному стані. Сьогодні ми витиснули максимум із того, що могли".

 

12.06.2017