У місті відновили 175-річну каплицю.

 

У Неділю всіх святих, 11 червня, в Івано-Франківську на території міської клінічної лікарні відбулось освячення відновленої каплиці Божого милосердя. Чин освячення здійснив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, передає Гал-Інфо.

 

Історичні дослідження стверджують, що каплиця збудована разом з лікарнею, тобто 1842 року, і є, вочевидь, найстарішою збереженою в такому стані каплицею міста.

 

Процес реставрації святині розпочався ще в 2014 р. і триває до сьогодні.

 

Освятивши святиню зовні, Митрополит Володимир хрестом відчинив двері, які були замкненими ще з часів ІІ Світової війни. Владика провів Божественну літургію.

 

Під час літургії Владиці співслужили: капелан МКЛ прот. Роман Терлецький, синкел у справах капеланського служіння прот. Василь Рак та голова Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я прот. Руслан П’яста.

 

Після спільної молитви Митрополит подякував о. Роману, усім жертводавцям та будівничим, які провели клопітку працю і привели каплицю до належного та гідного вигляду. Присутнім також розповіли про історію цього храму та процес його реставрації.

12.06.2017