Порошенко: Впала паперова завіса.

 

Президент України Петро Порошенко вважає, що день початку безвізового режиму України з Європейським Союзом назавжди закарбується в історії України як остаточний вихід держави з російської імперії і повернення України до родини європейських народів.

 

Про це голова держави заявив під час символічної церемонії відкриття дверей до Європи на словацько-українському кордоні з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони разом із президентом Словаччини Андреєм Кіскою у неділю.

 

"Насправді ми цього дуже довго чекали. І це історична мить, коли ми руйнуємо паперову завісу, яка відділяла Україну від Європи", – цитує прес-служба АП.

 

Порошенко нагадав, що саме заради європейських цінностей три з половиною роки тому українці вийшли на Революцію гідності, вимагаючи реформ і європейської інтеграції. "Сьогодні воля народу імплементована, і перше, надзвичайно важливе досягнення ми з вами зробили. Саме зараз волю, свободу, демократію найкращі українці – воїни Збройних сил та інших збройних формувань, захищають на сході нашої держави", – наголосив Президент.

 

З його слів, цим правом може скористатись кожен українець, і вже понад 4 млн. українців отримали біометричні паспорти. "Ці паспорти не потребують жодних віз, жодної паперової тяганини, жодних зборів, жодних черг", – додав Президент.

 

Петро Порошенко наголосив, що відтепер цінність українського паспорта значно зросла. "Сьогодні кожен українець може і має можливість випити фантастичну каву у Братиславі, чи полетіти лоукостом у Варшаву, чи відвідати Віденську оперу", – зауважив він.

 

Президент анонсував створення спільних пунктів контролю за перетином кордону – "і будемо робити єдиний контроль з нашими словацькими, польськими, румунськими і угорськими партнерами – як символ дружби і довіри між нашими країнами".

 

12.06.2017