Українці вшанували пам’ять бійців армії УНР та УГА у Пикуличах.

 

Учора, 11 червня, у Пикуличах поблизу польського Перемишля відбулось свято української національної пам’яті. Захід провели за ініціативи Об’єднання українців у Польщі та Греко-католицької парафії Св. Івана Хрестителя. Від Львова участь у заходах взяли міський голова Андрій Садовий, депутати ЛМР Юлія Хомчин, Оксана Рубай, Юрій Мельник, депутати ВРУ Лев Підлісецький, Тарас Пастух із дружиною, Ірина Подоляк, Семен Семенченко, Оксана Юринець, а також працівники ради, повідомили в прес-службі ЛМР.

 

На заходах також були присутні голова ЛОДА Олег Синютка, голова ЛОР Олександр Ганущин, працівники ЛОДА та ЛОР, духовенство Львівщини, Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк, інші представники дипломатичного корпусу, представники різних об`єднань та організацій з України та Польщі.

 

Свято пов’язане із вшануванням пам’яті понад двох тисяч інтернованих українців, вояків і старшин Армії УНР та полонених вояків УГА, які у 1918-1919 роках померли в таборі біля села Пикуличі, де й поховані на Українському військовому цвинтарі.

 

Заходи розпочали з Літургії у Кафедральному соборі УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі. Потому близько тисячі учасників пройшли урочистою ходою від Кафедрального собору до Українського військового цвинтаря в с. Пикуличі у супроводі військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

На цвинтарі провели панахиду, покладання квітів до Меморіалу українським воїнам, а також громадське віче.

12.06.2017