«Карпатнафтохім» відновив роботу.

 

Сьогодні, 9 червня, ТОВ «Карпатнафтохім» у Калуші на Івано-Франківщині відновив роботу після п’ятирічного простою. Виробництво етилену товарного очікується 11 червня, а отримання поліетилену і ПВХ – 15 червня, повідомили у прес-службі компанії.

 

Увесь комплекс виробництва підприємства буде введений в експлуатацію в середині червня, а поступовий вихід на максимальну потужність відбудеться вже у липні.

 

«Підготовчі роботи стартували в лютому поточного року. Ремонтно-відновлювальні роботи були проведені на всіх виробництвах. Сировиною для переробки є прямогонний бензин. Протягом липня заплановано поступовий вихід на максимальну потужність по етилену — 250 тис. тонн в рік», – ідеться в повідомленні.

 

Водночас напередодні запуску підприємства місцеві мешканці повідомляли про чорний дим над ним і були стурбовані можливими викидами в повітря.

 

У Держпродспоживслужбі підтвердили, що викиди таки були, інформує Калуська районна державна адміністрація.

 

«7-го та 8-го чеврня на виробництві поліолефінів відбувались пусконалагоджувальні роботи, у зв'язку з чим стались аварійні залпові викиди в повітря, через що мешканці міста Калуш та с. Мостище відчували у повітрі неприємний запах. Можливість проведення лабораторно-інструментальних досліджень атмосферного повітря була обмежена погодними умовами, оскільки падав сильний дощ», – зазначили в РДА.

 

Там додали, що створено спеціальну комісію у складі представників Калуської РДА, управління Держпродспоживслужби у Калуському районі, Калуського міськрайонного відділу ДУ «Івано Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» спільно з представниками ТОВ «Карпатнафтохім» та відібрано взірці води з потічка Фурнилів у Мостищі для проведенння паралельних санітарно-хімічних досліджень.

 

Ситуація перебуває під контролем управління Держпродспоживслужби, наголосили в РДА.

09.06.2017