Посольство UK підтвердило достовірність британського паспорта Насірова.

 

Посол Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф заявляє, що лист Британії до НАБУ щодо громадянства екс-голови ДФС Романа Насірова є справжнім.

 

Про це амбасадор написала на своїй сторінці у twitter'і.

 

"Посольство ВБ підтверджує направлення листа НАБУ від 06.03.2017 та подальшої інформації, наданої Паспортною службою ВБ українській стороні", – наголосила Джудіт Гоф.

 

Аґенція "Укрінформ" нагадує: раніше екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров та його адвокати заявили, що він не має британського паспорта. Насіров стверджував, що має сумніви щодо офіційності документа, й казав про фальсифікацію.

 

Раніше прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків заявив на судовому засіданні, що згідно з даними посольства Великої Британії, Насіров отримав паспорт громадянина Великої Британії з серійним номером 508434080 у січні 2013 року.

 

ТСН.ua повідомляє, що на тижні антикорупційні прокурори заявили в суді про те, що Насіров не дотримується умов запобіжного заходу – не здав свого британського паспорта, а також протермінованого українського. НАБУ прагне стягнути 100 млн грн застави на рахунок держави через несумлінність Насірова.

 

Нагадаємо, 5 травня Президент України припинив українське громадянство народного депутата Андрія Артеменка через наявність у нього альтернативного канадського громадянства.

 

08.06.2017