Оголошено про підозру причетному до відмивання коштів на вивезенні сміття.

 

Правоохоронці оголосили перші підозри у кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 6,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на вивезення сміття зі Львова, повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає ЗіК.

 

Юрій Квятківський розповів, що фірми у Дніпрі, які отримували мільйони за вивезення сміття зі Львова, виявилися фіктивними і насправді не займалися утилізацією ТПВ.

 

«Оголошено підозру жителю міста Дніпро – особі, яка зареєструвала фіктивне підприємство і підписувала фіктивні платіжки зі Львова. За 2 тис. грн він зареєстрував на себе фірму», – сказав прокурор.

 

За його словами, було проведено обшуки та вилучення документів у одного із львівських перевізників, після чого керівник цієї фірми втік за кордон.

 

«Керівник одного із підприємств-перевізників зник за межі України. Ми вилучили документацію, щоби зрозуміти, яка сума коштів була перерахована на ці фіктивні підприємства», – зазначив правоохоронець.

 

«Щоби розібратися з міською радою, потрібно з’ясувати, хто ставив підписи на цих платіжках, у чиї посадові обов’язки це входить», – додав він.

 

Як повідомляв Z, кошти, виділені з бюджету на вивезення сміття зі Львова, відмивали через фіктивні фірми, зареєстровані у Дніпрі.

08.06.2017