Поліція готує підозру у штурмі будівлі облради 11-м людям.

 

Поліція готує підозру 11-ти особам, причетним до захоплення будівлі Львівської облради 30 травня, повідомив начальник ГУ Нацполіції Львівщини Валерій Середа, інформує ЗіК.

 

«Підготовлені проекти щодо оголошення підозр 11-ти особам – тим, які були найбільш активні, і організаторам. Опрацьовано багато матеріалу. Встановлені особи. Ми встановили, хто був під обласною радою, завдавав тілесних ушкоджень поліцейським, хто ламав двері, хто пізніше силовим способом проник у сесійну залу – тих, хто прямо порушив закон», – повідомив Валерій Середа.

 

Підозру буде оголошено після проведення портретознавчих експертиз.

 

«Щодо деяких осіб потрібно провести експертизи про те, що це вони там були, щоби правомірно оголосити підозру. Чекаємо висновків портретознавчих експертиз. Не завжди людина зафіксована в обличчя, інколи збоку, тому потрібне підтвердження», – пояснив Валерій Середа.

 

Водночас, за словами керівника поліції області, триває службове розслідування щодо дій поліцейських, зокрема заступників начальника ГУ Нацполіції.

 

«Висновки будуть, однозначно. Поки хочу деякі моменти до кінця вивчити. Хтось проявив нерішучість у деяких моментах. Хоча, можливо, і не треба було силові методи застосовувати, але потрібні були інші дії превентивного характеру, які не були вжиті. Вони би зупинили або зменшили загрозу», – сказав він.

 

За результатами службового розслідування «будуть суворі дисциплінарні покарання», наголосив Валерій Середа.

 

Як повідомляв Z, 30 травня у приміщення Львівської обласної ради, де тривала сесія, увірвалася сотня некерованих молодиків у футболках з написами «Сокіл», «Національний корпус», «Правий сектор». Вони виламали двері та розкидали димові шашки. У сесії обласної ради було оголошено перерву.

 

Унаслідок агресивних дій постраждали 15 людей.

 

За фактом захоплення Львівської облради відкрито п’ять кримінальних проваджень.

08.06.2017