У Карпатському біосферному заповіднику була пожежа.

 

П’ятого червня на території Карпатського біосферного заповідника, а саме на горі Говерлі, сталася пожежа. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив мешканець Івано-Франківська Володимир Мельник.

 

«5 червня на території Карпатського біосферного заповідника, а саме на найвищій точці на території України, трапилася масштабна пожежа.

 

Невідомо, чи це з необережності туристів, чи спеціально влаштований підпал закарпатської сторони г. Говерла.

 

У мене запитання до керівництва Карпатського біосферного заповідника: чому не проводились жодні заходи щодо гасіння пожежі? Вигоріла вся сторона!» – написав Володимир Мельник.

 

Директор заповідника Микола Рибак розповів, передає Галка, що задимлення на вершині побачили охоронці і своєчасно повідомили про це адміністрації. На місце події вирушили 15 працівників служби державної охорони, які гасили вогонь близько 4–5 годин. Окрім того, они витратили близько 2 год. на підйом.

 

«Вигоріла суха трава на території 6 га. До лісу було далеко, тому про значну шкоду говорити не можемо. Хто підпалив – невідомо. Коли служба держохорони прибула на місце події, там нікого не було», – сказав він.

 

Про пожежу повідомили компетентним службам.

07.06.2017