Стало відомим ім’я кандидата на посаду директора ФБР.

 

Президент США Дональд Трамп оголосив, що висуває на цю посаду правника Крістофера Рея (Christopher A. Wray).

 

 

«Я номінуватиму Крістофера Рея, людину з бездоганною професійною репутацією, щоби він став новим директором ФБР. Детальніше про це – згодом», – написав Трамп на своїй сторінці у Twitter’і в середу, 7 червня.

 

Директора ФБР призначає президент США і затверджує Сенат простою більшістю голосів. 

 

Крістофер Рей працював у адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого, а також був адвокатом губернатора Нью-Джерсі й соратника Трампа Кріса Крісті. Окрім того, він працював помічником генерального прокурора США в 2003–2005 роках.

 

На даний момент Рей працює правником у міжнародній юридичній компанії King & Spadling і головує в групі, яка спеціалізується на урядових розслідуваннях.

 

Нагадаємо, що посада директора ФБР залишається вакантною, відколи Трамп звільнив попереднього голову відомства Джеймса Комі, заявивши, що той «не в змозі ефективно керувати бюро». Критики Трампа, своєю чергою, припустили, що звільнення Комі пов'язано з розслідуванням втручання Росії в президентські вибори у США 2016 року. Очікується, що 8 червня Комі відповість на запитання членів комітету з розвідки сенату США в рамках розслідування у цій справі.

07.06.2017