БФ «Запорука» зібрав під час велопробігу 77 тис. для дитячого онковідділення.

 

У Львові вже вдруге відбувся благодійний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили», який організували співак Арсен Мірзоян і лікар-стоматолог Олена Заблоцька – розповіли у БФ "Запорука".

 

Цьогоріч кошти збирали на концептуальне оновлення онкогематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові, що приймає на лікування дітей з онкозахворюваннями із західних областей країни.

 

Як зазначили у «Запоруці», діти з онкологічними захворюваннями потребують майже стерильних умов, бо їхня імунна система дуже ослаблена, тож через неналежні санітарно-гігієнічні умови вони можуть померти від інфекції.

 

Ініціатори велозаїзду ставили собі за мету зібрати щонайменше 100 тис. грн, щоб оновити один блок, який складається з двох палат. Таких блоків загалом 20.

 

Маршрут, який розробив представник компанії Veliki.ua. Володимир Лиховид, становив близько 13 км, тож його легко було долати. Тому серед учасників заїзду можна було побачити і дітей від трьох років, і навіть красивого спаніеля Аріадну.

 

Цього року вдалося зібрати 77400 гривень. З них 55000 гривень – завдяки партнерам акції, решта суми – внески львів’ян на старті. Долучилися до збору і лікарі центру.

 

Загалом учасниками акції стали близько 300 людей.

 

Нагадаємо, торік завдяки львів’янам і спонсорам першого велопробігу для онкохворих дітей Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові були придбані п’ять інфузоматів для введення хімії крапельно.

07.06.2017