Порошенко прийняв вірчі грамоти Цезаря.

 

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів іноземних держав: Руанди – Ігоря Цезаря, Сенегалу – Амаду Дабо, Шрі-Ланки – Пакіра Мохідіна Амзи та Ефіопії – Кума Демекса Токона.

 

Ці посли призначені до України за сумісництвом (скажімо, Цезар працює у Німеччині, а Дабо – у Польщі).

 

Президент України позитивно оцінив рішення керівництва держав, які представляють голови дипломатичних місій, остаточно відмовитися від практики призначення надзвичайних і повноважних послів в Україні за сумісництвом з резиденцією у Російській Федерації, інформує прес-служба АП.

 

Порошенко з Цезарем

 

Під час розмови з головою дипломатичної місії Республіки Руанда сторони обговорили питання активізації політичного діалогу між двома державами, а також перспективи розвитку співробітництва у торговельно-економічній сфері. Окрему увагу було приділено співпраці в освітній галузі.

 

Під час бесіди з послом Республіки Сенегал було відзначено важливість більш тісного співробітництва між Україною та Сенегалом у рамках міжнародних організацій, нарощування двостороннього торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва.

 

Під час зустрічі з послом Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка в Україні голова держави відзначив суттєве зростання товарообігу між двома державами. У цьому контексті підкреслено актуальність започаткування діяльності спільної міжурядової українсько-ланкійської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

 

Під час зустрічі з послом Ефіопії було обговорено питання подальшого розвитку торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва, а також взаємодії між Україною та Ефіопією у рамках непостійного членства в Раді безпеки ООН.

 

06.06.2017