ВР відклала обрання омбудсмена.

 

Український парламент відклав питання про призначення уповноваженого ВР з прав людини.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що депутати не голосуватимуть у вівторок за обрання омбудсмена, позаяк Національна аґенція з питань запобігання корупції не встигла провести перевірку кандидатів, інформує УНІАН.

 

“Як ви пригадуєте, ми мали розпочати роботу з обрання уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Але виникли перешкоди для розгляду даного питання”, – зазначив спікер під час погоджувальної ради голів фракцій і парламентських комітетів.

 

Він пояснив, що НАЗК попросила парламент надати більше часу для проведення перевірки всіх кандидатів на посаду омбудсмена. “Станом на сьогодні, хоча Верховна Рада ішла у повністю передбачені законом терміни, ми є у ситуації, коли кандидати на уповноваженого не мають остаточного проходження спецперевірки, зокрема не мають результату висновків НАЗК. Ми, згідно із законом, не можемо розпочати конкурс і змушені дочекатися остаточного рішення й остаточної спецперевірки”, – повідомив Голова Верховної Ради.

 

Термін повноважень нинішнього омбудсмена Валерії Лутковської завершився 27 квітня. Кандидатуру на цю посаду може висунути Голова Верховної Ради або щонайменше 113 народних депутатів. Запропоновано три кандидатури: народний депутат Людмила Денісова (фракція “Народний фронт”), народний депутат Сергій Алєксєєв (фракція БПП) та адвокат Андрій Мамалига.

 

06.06.2017