РФ оголосила раптову перевірку військ біля кордонів України.

 

Росія оголосила про несподівану перевірку військ біля кордонів України і перекинула частину підрозділів до окупованого Криму.

 

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони РФ, за наказом командувача військ південного військового округу Алєксандра Дворнікова низку з'єднань підняли за тривогою з метою перевірки їхньої бойової готовності.

 

До перевірки залучили мотострілецькі ланки, дислоковані в окупованому Криму, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області та Краснодарському краї. "З'єднання південного військового округу, які залучаються до перевірки бойової готовності військ (сил) округу, завершили зосередження в районах призначення і підготовку до практичних дій. Протягом першої доби перевірено тимчасові нормативи і здатність військ до виконання завдань у пунктах постійної дислокації та на маршах", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначено, що транспортними літаками 4-ої армії ВПС і ППО та морської авіації Чорноморського флоту відбулося перекидання особового складу на дальність понад 1 тисячу кілометрів з Чеченської Республіки, Республіки Дагестан і Ростовської області на полігони Астраханської, Волгоградської областей, Краснодарського краю і окупованого Криму. Також у відомстві наголосили, що залізничним транспортом триває перекидання техніки на незнайомі військовикам полігони, де підрозділи мають виконувати завдання "за призначенням".

 

"Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту здійснили марш на відстань понад 200 км, вийшли на полігон «Молькіно» Краснодарського краю і приступили до відпрацювання комплексу навчально-бойових завдань", – хизується російська воєнщина.

 

До "практичних дій" залучили понад 6,5 тисячі військовиків і біля 1,5 тисячі одиниць військової та спеціальної техніки мотострілецьких танкових, артилерійських підрозділів, а також підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту і Каспійської флотилії.

 

У відповідь на дії Росії Україна посилила контроль за кордонами. Про це повідомив на брифінґу прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, інформує аґенція УНІАН.

 

"Реакція українського військового відомства адекватна. Ми уважно спостерігаємо за перекиданням військ. Посилено контроль за повітряним простором, контроль на кордонах, і всіма можливими засобами ми спостерігаємо за тим, щоб ті навчання не переросли в акт агресії", – сказав Лисенко. З його слів, усі, хто перебуває на передовій, а також вздовж кордону, отримали наказ мобілізуватися "у відповідний стан готовності".

 

"Країна-агресор не залишає спроб залякати як Україну, так і західних партнерів, і несподівані тренування Росія проводить постійно", – зазначив речник міністерства.

 

05.06.2017