Суд над кіднеперами: в Росію мали викрасти колишнього депутата Госдуми Крупчака.

 

Печерський суд Києва постановив заарештувати двох чоловіків, що готували викрадення власника Обухівського картонного комбінату Володимира Крупчака.

 

Про це повідомляє телеканал "112-Україна".

 

Серед заарештованих – колишній начальник Обухівського райуправління міліції Денис Ярославський, котрий, згідно з версією слідства, організував виконавців операції. 

 

Іншого фіґуранта заарештовано з можливістю внесення застави (розмір передбаченої поруки – 134 тис. грн).

 

Сам Ярославський заявив журналістам у суді, що вважає висунуту йому підозру у замаху на незаконне позбавлення волі провокацією, яку влаштувало керівництво поліції Київської області. Зі слів підозрюваного, провокатор виманив його на зустріч пізно ввечері 1 червня, під час якої його затримали правоохоронці, передає УНІАН.

 

У п'ятницю перед обідом, іще до початку суду, аґенція "РБК-Україна" повідомила, що до Росії намагалися викрасти Володимира Крупчака – власника Обухівської картонно-паперової фабрики, колишнього депутата Госдуми від партії "Єдіная Россія", бізнесмена, що у 2007 році попросив українського громадянства через побоювання переслідувань.

 

"Власник Обухівського картонного комбінату Володимир Крупчак раніше в Росії володів Архангельським ЦБК. А потім у нього була корпоративна війна з Дерипаскою, і він утік в Україну", – повідомили джерела "РБК".

 

02.06.2017