СБУ затримала начальника райвідділу при спробі викрасти бізнесмена на замовлення росіян.

 

Прокуратура Київщини спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, котра на замовлення громадянина Росії намагалася викрасти бізнесмена, аби видати його замовникам за кордоном. До групи змовників входив начальник одного з районних відділів поліції.

 

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

"[Затримані] на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, який через переслідування російською владою виїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом", – поінформував Луценко.

 

З його слів, представників групи затримали в момент отримання "авансу" розміром у $100 тис.

 

Правоохоронці Київщини під час брифінґу в п'ятницю повідомили, що банду очолював поліцейський з Обухова.

 

Зі слів заступника начальника управління СБУ Київщини Павла Данюкова, правоохоронці три місяці документували діяльність злочинної організації і з'ясували, що обухівський поліцейський, користуючись зі зв'язків у кримінальних колах, запропонував свої "послуги" щодо викрадення чоловіка, передає аґенція "Укрінформ".

 

"Крім фізичного викрадення, було запропоновано план викрадення комерсанта і задіяння СБУ. Зокрема, прикриваючись своїми зв'язками з головою СБУ Василем Грицаком, цей правоохоронець пропонував здійснити захоплення комерсанта через порушення стосовно нього кримінального провадження з подальшою депортацією в Російську Федерацію", – зазначив Данюков. З його слів, насправді полісмен не мав зв'язків із Грицаком.

 

Натомість прокурор Київщини Павло Чібісов повідомив, що серед затриманих є і громадянин Російської Федерації, який був замовником викрадення.

 

Чібісов не підтвердив інформації, що викрасти намагалися директора картонної фабрики Обухова Василя Курчака. "Я не можу цих обставин підтвердити – прошу не ставити запитань, тому що ми знаємо, які ризики існують для цієї особи", – зазначив прокурор.

 

02.06.2017