Містяни отримуватимуть гарячу воду за графіком.

 

Від сьогодні, 2 червня, і до початку опалювального сезону у Львові гарячу воду споживачам подаватимуть за графіком – з 5-ї до 23-ї год. Відповідне рішення під час засідання ухвалив виконком Львівської міської ради, передає ІА ZIK.

 

«Станом на сьогодні підприємства з теплопостачання у Львові перебувають у складній ситуації, оскільки вони входять у ремонтну кампанію, кампанію з випробування мереж. Натомість держава, з одного боку, боргує пільги та субсидії. Сума з лютого становить приблизно 250 млн грн. З іншого – застосовує негайний адміністративний та юридичний примус для стягнення заборгованості за спожитий газ. А більшість грошей за пільги і субсидії якраз має бути скерована на оплату блакитного палива», – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури, начальник управління інженерного господарства Олександр Одинець.

 

Він додав, що зростає збитковість «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго» через падіння кількості споживачів.

 

«До прикладу, за минулий рік кількість споживачів зменшилась на 29%. Практично 40% користувачів не споживають гарячої води взагалі, 30% – до одного кубічного метра на місяць. Це свідчить про високі втрати гарячої води», – повідомив чиновник.

 

Водночас заступник міського голови Сергій Бабак додав, що спочатку розглядали варіант подачі гарячої води лише 4 години на добу – 2 години зранку і 2 години ввечері. Та поки що вирішили обмежити подачу на ніч.

02.06.2017