Єврокомісар закликав виправити ситуацію з е-декларуванням для активістів.

 

Єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган закликав унести зміни до законодавства України про електронне декларування, які вирішать питання щодо неурядових організацій.

 

Про це Ган заявив під час брифінгу в Києві з нагоди запуску проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС", повідомляє "Укрінформ".

 

"Це питання, яке створило привід для міжнародної уваги. І в нас також є певні розмови з Президентом України. Але це також питання парламентського розгляду", – зазначив єврокомісар.

 

На думку єврокомісара, ці поправки є "помилковими". "Дуже добре, що Президент хоче підкоригувати ситуацію. І це, як на мене, потрібно. Ми готові підтримувати його й інших у цьому напрямку", – наголосив Ган.

 

Він визнав важливість того, щоб була "певна визначеність, звідки взялася така-то організація, як вона фінансується". "З іншого боку, таке законодавство не має перешкоджати роботі неурядових структур", – наполягає Ган.

 

"Ми хочемо побачити, які будуть спільні основи роботи. Я впевнений, що з цим питанням можна буде розібратися ще до літніх канікул", – додав єврокомісар.

 

02.06.2017