Львів прощається з кардиналом Гузаром

 

Місто у скорботі за Блаженнішим Любомиром Гузаром. Нині ввечері похоронна процесія прибула до Львова. У Соборі св. Юра відслужили чин заупокійної панахиди. Прощання із Блаженнішим кардиналом Любомиром Гузаром у Львові триватиме нині цілу ніч (храм відчинений для вірян), у п’ятницю та суботу.

 

 

У п’ятницю, 2 червня, о 10.00 у Соборі св. Юра відбудеться заупокійна літургія за Блаженнішим Любомиром. За інформацією отця Павла Дроздяка, увечері тут відслужили чин монашого парастасу.

«О 18 годині відбудеться справді унікальний чин монашого парастасу, який провадитимуть монаші спільноти, запрошені настоятелі спільнот, чернецтво. Таким чином вони з семінарією зможуть у такий глибокий спосіб молитися і бути разом із Блаженнішим Любомиром", - повідомив о. Павло Дроздяк.

 

Похоронний кортеж із Києва до Львова супроводжував Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук

 

Священнослужителі винесли труну із машини, яка під’їхала до самого входу у двір Собору св. Юра

 

В суботу о 9.00 відбудеться Божественна літургія, котру очолить патріарх Святослав у співслужінні з владиками Священного Синоду. Звідти урочиста хода з тілом Блаженнішого Любомира рушить до церкви Св. Михаїла, що при монастирі монахів студитів, куди він належав. Після цього тіло кардинала виїде до Києва, де в понеділок його похоронять у Патріаршому соборі.

 

Похоронну процесію зустрічав міський голова Львова Андрій Садовий. Світлина Романа Балука

 

Труну з тілом Блаженнішого кардинала Любомира Гузара у храм занесли на руках

 

Усіх вірян, котрі прибувають до Львова на прощання з Архієпископом-емеритом, просять зупинятися автобусами чи приватним транспортом на приватних паркінгах: біля «Арени Львів», біля «Епіцентру» (вул. Городоцька), а також на Галицькому перехресті. З цих трьох точок курсуватимуть шатл-баси, які довозитимуть усіх охочих попрощатись із Блаженнішим у зону, наближену до Собору св. Юра. Шатл-баси курсуватимуть цілодобово, починаючи з 05.00 год. 2 червня до 15.00 год. 3 червня.

 

З кардиналом Гузаром прощається кардинал Мечислав Мокшицький, Архієпископ-митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви

 

Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки передбачено перекриття вулиць, прилеглих до Собору св. Юра.

Із 18.30 год. сьогодні, 1 червня, перекритими є: вул. Листопадового Чину від вул. Б. Лепкого, а також прилеглі до неї – вул. Гоголя та вул. І. Огієнка від вул. Городоцької; вул. Матейка та вул. Новаківського від вул. К. Рилєєва; вул. Устияновича від вул. Професорської; вул. Озаркевича та вул. Шептицьких до вул. Сєченова; вул. Митрополита Андрея до вул. Митрополита Ангеловича.

У дні прощання міський комунальний транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсуватиме за продовженим графіком до 01.00 год. Такий графік передбачено на 1 та 2 червня.

В суботу, 3 червня, у зв’язку з ходою траурної процесії буде перекрито центр міста зранку та до 15.00 год, а також буде ситуативне перекриття руху за маршрутом ходи: вул. Листопадового Чину, Ген. Григоренка, Гнатюка, пр. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицька, пл. Соборна, пл. Митна, вул. В. Винниченка.

 

На момент чину заупокійної панахиди, який відбувся одразу по прибутті похоронного кортежу до Львова, в Соборі св. Юра було відносно небагато людей

 

Люди ставали перед труною Блаженнішого Любомира на коліна

 

До прибуття похоронного кортежу з Києва на площі Святого Юра та у храмі готувалися за кілька годин.

 

На площі Св. Юра встановили великий монітор, обгородили територію турнікетами та привезли біовбиральні

 

У самому храмі облаштували місце для труни

 

Дехто з вірних прийшов далеко заздалегідь, аби бути присутнім на церемонії внесення тіла

 

Із Собору св. Юра винесли хоругви

 

Священики готувалися зустріти похоронну процесію в дворі Собору св. Юра

 

Світлини Павла ПАЛАМАРЧУКА

 

 

01.06.2017