На час прощання з Любомиром Гузаром перекриють деякі вулиці та змінять графік руху транспорту.

 

Нині, 1 червня, тіло Блаженнішого Любомира Гузара привезли до Львова, де містяни мають змогу попрощатись з ним у Соборі св. Юра до вечора суботи, 3 червня. Потому тіло кардинала перевезуть до Києва, де і поховають у Патріаршому соборі.

 

У зв’язку з траурними заходами, інформує прес-служба Львівської міськради, до Собору св. Юра їздитимуть шатл-баси, довше працюватиме транспорт та будуть перекриті вулиці поблизу храму.

 

Усіх вірян, які прибувають до Львова на прощання з Любомиром Гузаром, закликали зупинятися автобусами чи приватним транспортом на паркінгах біля «Арени Львів», біля «Епіцентру» (вул. Городоцька та вул. Б. Хмельницького), а також на Галицькому перехресті. Із цих чотирьох точок цілодобово, починаючи з 5 год. 2 червня і до 15 год. 3 червня їздитимуть спеціальні автобуси.

 

Для забезпечення громадського порядку і безпеки вірян передбачено перекриття вулиць, прилеглих до Собору св. Юра, де триває прощання.

 

Із 18:30 сьогодні, 1 червня, перекритими будуть: вул. Листопадового Чину від вул. Б. Лепкого, а також прилеглі до неї – вул. Гоголя та вул. І. Огієнка від вул. Городоцької; вул. Матейка та вул. Новаківського від вул. К. Рилєєва; вул. Устияновича від вул. Професорської; вул. Озаркевича та вул. Шептицьких до вул. Сєченова; вул. Митрополита Андрея до вул. Митрополита Ангеловича.

 

У дні прощання (1 і 2 червня) міський комунальний транспорт (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсуватиме за продовженим графіком  до 1 год.

 

У суботу, 3 червня, у зв’язку з траурною процесією, буде перекрито центр міста з ранку та до 15 год., а також буде ситуативне перекриття руху за маршрутом ходи: вул. Листопадового Чину, Генерала Григоренка, Гнатюка, просп. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицька, пл. Соборна, пл. Митна, вул. В. Винниченка.

 

Від сьогодні і до дня похорону (5 червня) Блаженнішого Любомира Гузара на львівській Ратуші та адміністративних будівлях буде приспущено прапори на знак жалоби. Розважальні події, заплановані на ці дні, або перенесуть на інші дні, або відкоригують формат заходів з урахуванням обставин.

 

Зокрема, організатори духовно-мистецького фестивалю «Soli Deo Gloria» повідомили, що офіційне відкриття переносять на завтра, 2 червня, на 15.30 год. Сьогодні ж на екрані сцени висвітлюють фото Архієпископа-емерита Любомира зі свічкою жалоби та лунають класичні твори Баха.

 

Відкриття музейно-культурного комплексу «Львіварня» зміщено у часі. За інформацією організаторів, воно відбудеться о 15 год. 3 червня, в суботу, з програми буде вилучено концертну частину.

 

Автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix», який цього року приурочений до 85-річчя змагань з офіційним статусом Гран Прі, змістив події, які планували на суботу, 3 червня, і проведе їх у неділю, 4 червня. Фоновий музичний супровід заходу теж буде відкориговано.

 

Блаженніший Любомир Гузар відійшов у вічність учора, 31 травня.

01.06.2017