Представника Мирослави Ґонґадзе позбавили участі у касації щодо Пукача.

 

Вдова Георгія Ґонґадзе Мирослава вважає безпідставним та незаконним відсторонення Валентини Теличенко як її представника в касаційному процесі щодо Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста.

 

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

"Учора колегія касаційного суду на чолі з головуючою Марчук Наталією Олегівною незаконно та на порушення моїх прав як потерпілої позбавила мене можливості представляти мої інтереси в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням Пукача в умисному вбивстві Георгія Ґонґадзе. Відсторонення Валентини Теличенко як мого представника вважаю безпідставним та незаконним і планую подати скаргу до Вищої ради юстиції та буду шукати захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини", – заявила Ґонґадзе.

 

Вона нагадала, що Україна досі не виконала попереднього рішення у справі Ґонґадзе проти України і не завершила судового процесу над Пукачем. "За понад півроку суд не спромігся розпочати судових слухань у цій справі, і це викликає підозру, що зі справою зволікають умисно", – зазначила Ґонґадзе.

 

Вона також зауважила, що суддя Марчук є кандидатом до Верховного суду.

 

01.06.2017