США посилили вимоги для отримання віз.

Адміністрація Білого дому затвердила нову анкету для тих, хто бажає відвідати країну. 

 

 

Йдеться про додаткову анкету, яку доведеться заповнювати декому з тих, хто бажає потрапити до Сполучених Штатів. Відповідно до нових процедур, консульські працівники можуть вимагати у кандидата на отримання візи номери всіх попередніх закордонних паспортів, ніки соціальних мереж за останні п'ять років, адреси електронної пошти та номери телефонів.

 

Чиновники мають право в окремих випадках запитувати про біографічну інформацію за останні 15 років, включно з адресами, місцями праці та історією подорожей – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Нові вимоги стали частиною реалізації програми Вашингтона щодо посилення перевірки потенційних візитерів. Новий бланк затвердили 23 травня, незважаючи на критику, яка лунала під час громадського обговорення. Противники нововведення стверджували, що анкета з додатковими запитаннями значно ускладнить процедуру отримання візи. Це призведе до затримок в обробці документів і відлякає іноземних студентів, вчених, діячів мистецтва тощо, котрі хотіли б потрапити до США.

 

У Держдепартаменті США пояснили, що додаткову інформацію вимагатимуть далеко не в кожного прохача візи. Ускладнену процедуру будуть застосовувати лише в тому випадку, якщо вважатимуть, що такі відомості «необхідні для підтвердження особи або проведення суворішої перевірки в інтересах національної безпеки».

01.06.2017