Впливові члени Сенату США пропонують запровадити нові санкції проти Росії.

Як повідомила інформаційна аґенція Bloomberg News, ініціатива сенаторів спрямована зокрема й на те, щоб унеможливити адміністрації Дональда Трампа скасувати чи пом’якшити вже запроваджені антиросійські санкції.

 

                         Майк Крапо і Шеррод Браун

 

Лідери комітету Сенату США у справах банківської діяльності, житлового будівництва і міського розвитку запропонували колегам ухвалити новий закон, який би дозволив посилити санкції проти Росії через її дії в Україні, Сирії, а також у кіберпросторі. Голова комітету – республіканець Майк Крапо і його заступник сенатор-демократ Шеррод Браун заявили, що їхній законопроект передбачає нові ширші санкції проти таких секторів російської економіки, як гірничодобувна промисловість, металургія і залізничний транспорт.

 

Новий закон, як повідомляє Bloomberg News, мав би надати законодавчої форми й посилити чинні санкції, які зараз існують у вигляді указів і стосуються російських проектів у сфері енергетики та кредитного фінансування в ключових секторах економіки.

 

«Попри наявні санкції, Росія залишається ворожою, зухвалою державою, яка використовує свої збройні сили, займається кіберінформаційним шпигунством і застосовує економічну тактику для завдання шкоди США і для того, щоб убити клин між нами і нашими союзниками», – цитує Bloomberg текст прес-релізу, який буде оприлюднено пізніше.

 

«Конгрес серйозно зацікавлений у тому, щоби санкції проти Росії були ефективними й пропорційно нарощувалися, особливо у світлі подальших російських порушень у цих сферах», – зазначено далі у прес-релізі.

 

Питання про посилення санкцій проти Росії порушувало чимало американських сенаторів від обох партій після того, як розвідувальні служби США в січні цього року подали свої висновки про те, що Москва втручалася в хід виборів у США 2016 року.

01.06.2017