На лінії розмежування – денне перемир'я.

 

На Донбасі оголошено режим припинення вогню на цілу добу 1 червня.

 

Про це повідомила українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. 

 

31 травня керівництво ЗСУ дало розпорядження командирам усіх рівнів про заборону використання всіх видів озброєння та боєприпасів у період між 00:00 1 червня та 00:00 2 червня.

 

"Українська сторона, безумовно дотримуючись мінських домовленостей, підтримує прагнення щодо дотримання «режиму тиші» вздовж всієї лінії розмежування сторін у районі проведення АТО на Донбасі", – повідомили у штабі напередодні.

 

Водночас штаб застеріг, що у разі виникнення загрози для життя військовиків, мирних мешканців, а також спроб зміни лінії зіткнення підрозділи Збройних сил України "будуть готові – винятково у відповідь – застосувати зброю".

 

Вранці прес-офіцер штабу АТО Антон Миронович повідомив "Українській правді", що бойовики здебільшого дотримуються погодженого раніше добового "режиму тиші".

 

"Загалом тиша. Тільки двічі бойовики відкривали вогонь після опівночі на приморському напрямку біля Широкиного і Павлополя. Але наразі "режиму тиші" дотримуються. Обстріли, можливо, відбулися, бо вони (проросійські сили, – Z) недисципліновані", – зазначив він.

 

01.06.2017