Поліція затримала нападників на облраду.

 

Поліція затримала три мікроавтобуси з молодиками з інших областей України, які 30 травня штурмували Львівську обласну раду, передає ТСН.

 

Правоохоронці стверджують, що саме ці люди були найактивнішими в сутичках, коли в сесійну залу вдерлися кілька десятків чоловіків із димовими шашками. Внаслідок цих подій постраждали 15 людей.

 

У затриманих мікроавтобусах було 70 чоловіків із Київської, Харківської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Серед них і двоє неповнолітніх – хлопцям по 16 років. Зараз усіх підозрюваних опитують правоохоронці.

 

«За словами водіїв, які там були і їх везли, їх найняли для перевезення спортсменів на якісь змагання до Львова. І дійсно, ті люди в автобусах сиділи у спортивній формі, як спортсмени. Тут вони перебралися в інший одяг», – пояснив керівник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа.

 

30 травня представники «Національного корпусу», ВО «Свобода», ВГО «Сокіл» та «Правого сектору» зірвали нападом сесію ЛОР. Потому лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький заявив, що подібний тиск чинитимуть і в інших областях. України.

01.06.2017