Футбольний чемпіонат змінив реґламент: аутсайдери Прем'єр-ліги гратимуть з лідерами Першої ліги.

 

Комісія з питань реорганізації Федерації футболу України затвердила новий формат Чемпіонату України з футболу на сезон 2017/18 років.

 

Як повідомляє прес-служба Прем'єр-ліги, в елітному дивізіоні змагатиметься 12 команд (як і зараз).

 

Чемпіонат проводитимуть у два етапи: перша стадія – 2 кола по 11 матчів для кожної команди, друга стадія – 2 кола по 5 матчів у двох групах серед команд, котрі зайняли 1-6 місця, і тих, котрі фінішували на 7-12 сходинках (як і зараз).

 

У групі №1 визначатимуться чемпіон країни й команди, котрі братимуть участь у Лізі чемпіонів та Лізі Європи УЄФА. У групі №2 боротимуться за право зберегти своє представництво в елітному дивізіоні.

 

Так, команда, котра фінішувала на останній, 12-ій сходинці турніру, напряму "вилітає" з Прем'єр-ліги. Її автоматично замінить переможець Першої ліги.

 

Хто фінішував 11-м – гратиме у плей-оф із двох матчів проти команди Першої ліги, котра завершила першість на 2-му місці. Команда з 10-ої позиції битиметься у плей-оф із володарем 3-го місця Першої ліги.

 

Таким чином, якби ці правила діяли для цього сезону, то луцька "Волинь" однаково вилетіла б до Першої ліги, а на її місце прийшов би маріупольський "Іллічівець".

 

Натомість у плей-оф львівські "Карпати" мусили би боротися з рівненським "Вересом", а "Дніпро" отримав би шанс уникнути вильоту в Першу лігу через гру з чернігівською "Десною".

 

31.05.2017