Облраду закидали димовими шашками: засідання сесії зірвано.

 

Сьогодні, 30 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради у залу засідань увірвалися представники ВО «Свобода», «Національного корпусу», «Правого сектору» та ВГО «Сокіл». Вони виламали двері та закидали приміщення димовими шашками, зірвавши засідання, передає Львівський портал.

 

Кілька десятків осіб, які раніше пікетували облраду, виламали двері й почали кидати димові шашки – два поверхи приміщення ради заповнив дим.

 

Голова ЛОР Олександр Ганущин оголосив сесію закритою. Наразі депутати разом із пікетувальниками перебувають у сесійній залі, де останні вигукують націоналістичні гасла на кшталт «Разом і до кінця!».

 

Напередодні низка націоналістичних організацій закликала львів’ян до акції протесту  з вимогою, аби облрада звернулась до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України негайно підписати Закон України «Про амністію у 2016 році».

 

Серед інших вимог пікетувальників: націоналізація російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів з оплати комунальних послуг, продовження чинного мораторію на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в країні.

 

У заворушенні взяли участь представники ВО «Свобода», «Національного корпусу», «Правого сектору» та ВГО «Сокіл».

30.05.2017