Засідання облради супроводжується масштабним пікетом.

 

Сьогодні, 30 травня, у Львівській обласній раді триває чергове засідання сесії.

 

Під стінами ЛОР та ЛОДА організували пікет ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, троє з них оголосили голодування, інформує Львівський портал.

 

Вони розклали намет та вивісили плакати з написами «Голодування ліквідаторів ЧАЕС», «Ліквідатори аварії на ЧАЕС вимагають виконання судового рішення».

 

«Ми тут перебуваємо вже другий день. Прийшли сюди через невиконання рішень судів. Ще у 2009 році ми повигравали суди – суд першої інстанції, апеляційний суд, Вищий адміністративний суд. Власне, йшла мова про те, що Пенсійний фонд має виплатити нам, згідно із чинним законодавством, 6-8-10 мінімальних пенсій, відповідно до групи інвалідності. Але свого часу це рішення скасувала своєю постановою №1210 "Партія регіонів". Відтак, ми хочемо, щоби виконувалися судові рішення. Це безстрокова акція, звідси нас забере лише "швидка"», – розповів один із пікетувальників Сергій Довгаль.

 

На місці також була присутня начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська.

 

«Питання у тому, що постанова №1210 набула чинності з 1 листопада 2011 року. З того часу всім особам, які отримують пенсії за чорнобильським законом, виплачують пенсії, які передбачені в розмірі, встановленому постановою Кабміну. Зараз у Верховній Раді зареєстрований проект №6292, який би вирішив це питання, але це вже залежить від того, коли його розглянуть.

 

Щодо виконання судових рішень, то їх виконує казначейська служба, але в межах тих коштів, які виділяють із держбюджету. Так, із початку цього року у Львівській області згідно з судовими рішеннями вже виплатили понад 4 млн грн», – пояснила Галина Недзельська.

 

Масштабну акцію під стінами адмінбудівлі влаштували і представники ВО «Свобода», «Національного корпусу» (Азов) та «Правого сектору», передає Дивись.Інфо.

 

Голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський повідомив, що захід проводять на підтримку маніфесту про об’єднання націоналістичних сил, що був ухвалений в Києві.

 

«Наші тези: починаючи від зовнішньополітичних – створення Балто-Чорноморського союзу, і закінчуючи обранням суддів, забороною продажу сільськогосподарських земель та завершенням люстрації», – розповів Руслан Кошулинський.

 

Зараз, повідомляють очевидці, біля стін ЛОР та ЛОДА є близько 500 пікетувальників.

 

 

30.05.2017