У світ вийшла «Львівська книга» Романа Іваничука.

 

27 травня, у день народження письменника Романа Іваничука, вийшла друком його «Львівська книга». Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив письменник та літературознавець, упорядник серії «Приватна колекція» видавництва «Піраміда» Василь Ґабор.

 

«Роман Іваничук дуже любив, щоб його книги народжувалися в один день із ним. Кожну нову книгу цілував і тішився їй, як мала дитина бажаному подарункові. І нова, найльвівськіша, тому і «Львівська книга» — вийшла на самісінький день народження письменника. Ми скомпонували її зміст ще за життя Майстра, в Глинній Наварії, в будинку доньки Наталі, в колі друзів. Дівчатам із друкарні ЛА «Піраміда», які з любов’ю переплітали всі книги Романа Івановича, остання сподобалася найбільше. Сказали, що вона їм нагадує писанку», – написав Василь Ґабор.

 

В оформленні книги використано графіку львівського художника Михайла Барабаша, дизайн — Андрія Кіся, фотопортрет письменника — робота Романа Ґериновича.
 

У «Львівську книгу» Романа Іваничука увійшли твори, об’єднані темою рідного міста, — історичний роман «Манускрипт з вулиці Руської», візія «Смерть Юди» та есей «У львівській обителі муз».

 

«Та справжнім шедевром серед цих творів є «Манускрипт з вулиці Руської». Допоки існуватиме Львів і притягуватиме до себе людей незбагненною магією, доти кожне нове покоління буде читати цей самобутній роман, щоби глибше відчути таїну нашого славного міста», – додав Василь Ґабор.

 

Роман Іваничук помер 17 вересня 2016 року і похований на Личаківському цвинтарі. 27 травня йому б виповнилося 88 років.

29.05.2017