Львів провалив мобілізаційний план, заявив обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає Гал-інфо.

 

Натомість, за його словами, план призову по області виконаний на 100% – до війська пішло 750 юнаків.

 

«Призов пройшов легко. У нас є свідомі громадяни, які не ховалися і пішли служити. Немає нічого страшного у тому, щоб відслужити півтора року. Ніхто в АТО не поїде. Однак служба в армії відкриває шлях у майбутнє», – сказав Олександр Тіщенко.

 

Він також наголосив, що область впоралася із призовом завдяки низці районів: Дрогобицькому, Бориславському, Буському, Городоцькому та ін.

 

«Місто ж не змогло у повному обсязі виконати призову. Є райони Львова, які завалили план і не змогли його виконати. Наприклад, Галицько-Франківський районний військкомат. Ми зробимо певні висновки – і цього не повториться», – сказав Олександр Тіщенко.

 

Він розповів, що органи місцевого самоврядування у Львові не розуміють постанови № 921, у якій зазначено, що за поданням списків органи місцевого самоврядування та державної влади повинні проводити вручення повісток та розшук тих, хто ухиляється.

 

«У Львові ЖЕКи майже не працюють у цьому напрямку. Про що говорити, якщо маленький Городоцький район дав 30 призовників, а Галицький та Франківський райони Львова також дали 30 осіб», – сказав воєнком.

 

Він додав, що загалом зі Львова служити пішли близько 110 осіб.

29.05.2017