Філатов призначив очільника "Беркуту" керувати міською поліцією.

 

Міський голова Дніпра Борис Філатов призначив головою муніципальної поліції колишнього співробітника дніпрівського "Беркуту" Андрія Ткаченка.

 

Про це бурмистр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Приготуйтеся. Ви мусите довідатися цю новину першими. Не від "активістів із журналістами", а особисто від мене. Тим більш, що думка "активістів" мене вже давно не цікавить... Я беру на роботу у міськвиконком командира дніпрівського "Беркуту" часів Майдану Андрія Ткаченка", – повідомив Філатов.

 

Міський голова не хотів виправдовуватися – а все ж згадав про те, що Андрій Ткаченко, з його слів, не причетний до злочинів проти мітингувальників, не кидав своїх підлеглих тоді, "коли емвеесне начальство боягузливо втекло з Києва", і що він "спинив непоправне", коли з будівлі консерваторії почали стріляти в керунку дніпрівського "Беркуту".

 

Філатов також стверджує, що в 2014 році Ткаченко на посаді командира полку патрульної служби організував у Дніпрі "ефективну систему безпеки від диверсій і терактів", а також відбув "напівбезумну люстраційну перевірку".

 

Пан Борис зауважив, що "ми живемо у складний час", котрий вимагає складних рішень. "Це realpolitik, панове добродії, а вона буде складнішою за кришталеві ілюзії й шмарклі у Facebook", – каже міський голова.

 

Борис Філатов затявся "навести лад" у своєму місті, "хай би мене проклинали із Тернополя чи Торонто".

 

29.05.2017