"Карпати" ґарантували собі місце у Прем'єр-лізі наступного сезону.

 

Львівські "Карпати" перемогли луцьку "Волинь" у матчі передостаннього туру Чемпіонату України з футболу – 1:0 – і ґарантували собі місце у вищому дивізіоні на наступний сезон.

 

Гра відбувалася на стадіоні "Україна" у Львові – колишній арені "левів", тож команда з Луцька мала лише номінальний статус господарів.

 

Єдиним голом за "Карпати" відзначився Олексій Гуцуляк (38 хв.), котрий допіру в лютому повернувся з оренди іспанського "Вілльяреалу".

 

Натомість конкурент "Карпат" у боротьбі за місце у Прем'єр-лізі, "Дніпро", свій матч із "Ворсклою" програв.

 

Відтак, за тур до кінця чемпіонату львів'яни мають 27 пунктів, дніпрівці – 22. Аутсайдер ліги, "Волинь", має лишень 7 пунктів.

 

На останній тур Прем'єр-ліги залишилася єдина інтриґа – хто стане власником п'ятої путівки у Єврокубки. Всі решта "сюжетних ліній" добігли кінця: чемпіоном став донецький "Шахтар" (гірників уже офіційно нагородили), срібні медалі з перепусткою до Ліги чемпіонів здобуло київське "Динамо", на третій позиції – луганська "Зоря", а далі ще один клуб із Донбасу – "Олімпік".

 

Боротьба за 5-те, "єврокубкове", місце точиться між "Олександрією" з Кропивниччини (39 пунктів) і одеським "Чорноморцем" (38). 

 

29.05.2017